Museo_Nacional_de_Cerámica_y_Artes_Suntuarias_-_CE1_08890_-_Jarrón_cerámico

Al Palau del Marqués de Dos Aigües, un dels edificis històrics de centre de València que més crida l’atenció al seu pas i, probablement, un dels més fotografiats. Un gran exemple del Barroc a Espanya per la seua peculiar façana de gran abundància decorativa on destaquen principalment les escultures realitzades en alabastre.

El Museu Nacional de Ceràmiques acull una extensa col·lecció de la ceràmica espanyola i estrangera, fent honor principalment a la indústria de la ceràmica valenciana. Es tracta d’un museu molt heterogeni, de gran riquesa històrica, amb peces de totes les tipologies des del segle VIII fins a l’actualitat. Trobem peces medievals de Paterna o Manises, així com els clàssics taulells medievals valencians coneguts com ‘socarrats’ o plaques de sostre decorades. Destaca també el lot que Picasso va dedicar a l’museu quan aquest es va inaugurar.

El recorregut per les instal·lacions del museu ens mostra de manera cronològica l’evolució de la tècnica ceràmica, com ha anat perfeccionant-se al llarg de el temps. A més de ceràmica, al museu es conserven pintures, escultures, mobiliari, indumentària i la decoració original de l’palau. En l’actualitat, el museu té més de 26.000 obres de les quals més de 14.000 estan relacionades directament amb la ceràmica.