Ana Illueca va passar de desenvolupar la seua creativitat en el món de la comunicació, on tot succeeix molt de pressa, a fer-ho a través de la ceràmica, on és necessària la pausa en la majoria dels seus processos. Convertia així una afició en el seu ofici, ceramista.

El seu taller és un espai de creació en el qual es reinterpreta la ceràmica tradicional valenciana, adaptant-la als nous temps, fent-la més contemporània. Per a Ana, és important posar en valor i donar una major visibilitat a l’artesania de la nostra terra, alguna cosa que potser havíem normalitzat, però són molts els mestres que van obrir aquesta finestra al món i que es van convertir en referents del disseny. 

Entre les seues peces repartides al llarg del taller a manera de mostrari, trobem just això, artesania i disseny. Ana aplica els coneixements i experiència de la seua anterior professió a la ceràmica. Darrere de cada element hi ha una història que contar, un moment que gaudir. L’objectiu, no és l’adquisició d’una peça, és adquirir el concepte. 

La seua taula d’operacions és el torn, allí és on succeeix la màgia. Els seus pensaments prenen forma, cadascun una diferent i es converteixen en elements decoratius i utilitaris de ceràmica. La personalitat d’Ana es reflecteix en ells, tots amb un aire mediterrani fent referència a les seues arrels. Com diu, la ceràmica t’ensenya a quedar-te amb el millor, i el millor, segons ella, és tindre pocs objectes però que aquests tinguen molta presència.