El Almacén de Patraix, ultramarins d’estraperlo.

Davant la situació de confinament i totes les restriccions posteriors derivades de la pandèmia del COVID-19, va nàixer aquest projecte. Un pla B creat per Sergio Mendoza derivat de la seua preocupació perquè El Observatorio i El Astrónomo pogueren tancar a causa de la crisi que està patint l’hostaleria; dos espais gastronòmics únics i significatius, tant per al seu barri com per a la ciutat. És difícil trobar una taula lliure!.

El Almacén és una botiga amb productes únics, seleccionats a consciència. Molts d’ells només es poden adquirir ací. Allunyat del boom de les botigues de barri que aposten per la venda a granel, ecològica, zero waste… Sergio Mendoza opta per productes que són molt difícils de trobar, tant, que costa més accedir a ells que si foren il·legals!

El Almacén de Patraix
El Almacén de Patraix
El Almacén de Patraix

El punt de mercat negre i estraperlo confereixen al lloc una aura única, com si acabares de guardar la cartilla de racionament a la butxaca i vingueres a comprar l’AOVE venerat per tots. Una mica o, potser, molt hi haurà influït que haja nascut en plena pandèmia i encara ens recordem d’aquells dies en què no hi havia paper higiènic al supermercat!

Una crida al contraban -legal!- de productes de productors de proximitat. Es dóna suport a la indústria local i el seu objectiu principal és apropar al consumidor productes de qualitat. S’explica d’on procedeixen els productes i com estan fets perquè aquells que acudeixen coneguen el valor del que estan comprant.

EAdobats, embotits, decoració, sabons o cremaet underground i d’estraperlo… tot això i molt més a Patraix i el seu nou magatzem.

Info
https://www.instagram.com/elalmacendepatraix/