Bar i mar a tota vela

Quan va obrir, fa 10 anys, a la meitat d’unes aigües -imaginades- al costat de la costa de Mestalla, Bar Tonyina va mostrar la seua vocació pel disseny amb un primer logo homenatge a la Helvetica. Una dècada després, és un dels forts d’una zona de gran creixement gastronòmic.

El restaurant, amb format bar, impulsat pel cuiner Román Navarro (també a càrrec de referències com Anyora Bodega o SanPastrami) és tot un al·legat a favor de la mar, de la seua cura, de la dedicació al producte. La tonyina s’ha convertit en la gran ensenya des de la pròpia porta, amb una intervenció artística de Arquicostura. El col·lectiu valencià va cosir un peix com tota una declaració d’intencions.

El projecte d’interiorisme part d’Estudi IDEO, recreant totes les etapes de la captura de la tonyina, des del viatge per les mars (amb il·lustracions i pinzellades del dibuixant Javier Pastor) fins a la seua refrigeració fins al seu cuinat, en la nau central del restaurant. Moltes de les seues creacions gràfiques són producte d’Estudio Merienda. Ha sigut un dels primers restaurants a crear el seu propi fanzine, dissenyat per Diego March i desenvolupada per Agència Districte.  

Bar Tonyina
Bar Tonyina
Bar Tonyina