En 1995, Gabi Fariza i Maite Miralles obrien per primera vegada les portes de la qual seria la primera sala dedicada exclusivament al teatre de marionetes.

En aquell moment, segurament sense saber-ho, creaven un lloc de referència per al públic infantil que amb el pas del temps encara recorda amb afecte i nostàlgia els personatges que ara conviuen entre les prestatgeries i corredors del teatre convertint-lo alhora en un Museu d’Artesania.

Captivats pel poble mariner del Cabanyal, amb la seua història i els seus costums, van veure en aquesta casa l’oportunitat perfecta per a fer del seu teatre un lloc especial. Gabi i Maite no sols van ser pioners a crear aquest tipus de teatre, també van fundar la seua pròpia companyia, van elaborar ells les marionetes i la seua programació és encara fonamentalment seua amb la responsabilitat i llibertat que això suposa.

La màgia d’aquest espai atrau al públic no sols a través dels seus personatges, la seua façana crida l’atenció de qui passa per davant. Un espill del barri amb els seus característics taulells on es reflecteix la mar que viu just enfronte. La plaça on es troba ha vist passar les diferents etapes del barri que durant un llarg període va estar a punt de desaparéixer i que ara viu una resurrecció progressiva i molt desitjada intentant mantindre els seus orígens.