Gabinete de Dibujos

El que va començar uns números més amunt del carrer sent un metre cúbic de galeria ocupant un xicotet aparador, ara s’ha convertit en un espai expositiu de més de 300 metres quadrats en el que era l’antiga estació d’autobusos del Barri de Russafa a Ontinyent.

Consol Vento Martí, doctora en Belles arts, va començar en 2009 a reunir una col·lecció fictícia amb l’obra de diferents dibuixants simplement amb l’objectiu de compartir el seu gaudi amb més persones. Així naixia aquest singular laboratori d’experimentació del dibuix. Un projecte personal en el qual selecciona lliurement tot tipus de dibuixos d’alguns dels artistes més interessants de la zona. 

Amb la mutació del metre cúbic que era anteriorment al que ara és, s’ha transformat en un espai més neutre i millor adaptat als cànons expositius. Aquesta sala especialitzada en il·lustració es dedica a mostrar l’obra de professionals i aficionats mitjançant un espai canviant i variat sempre obert a rebre noves propostes i intervencions. 

Dedicat íntegrament al dibuix contemporani, Gabinet de Dibuixos posa a la disposició dels dibuixants un espai buit amb moltes possibilitats perquè aquests ho ocupen amb uns traços de personalitat. El dibuix apareix en totes les seues variants artístiques en aquest lloc únic marcat pel disseny en el qual cada col·lecció plasma el discurs de l’artista.