Davant la necessitat de donar veu a aquests projectes naix Mapa del Disseny. La cartografia en viu i en progrés de València a través de les seues galeries, restaurants, museus, cafés, hotels, botigues, espais creatius… La plataforma amb la qual amalgamar l’impuls que, districte a districte, té lloc de llarg a llarg de la ciutat.

Fes la teua ruta. Pots guiar-te pel Mapa a través de cada districte, per les diferents tipologies d’espais, triar entre castellà, valencià i anglès i, per descomptat, proposar el teu lloc per a generar entre tots el gran mapa de el disseny.

El projecte, impulsat per València Capital Mundial del Disseny 2022 i Visit València en col·laboració amb Agència Districte, projectarà els casos individuals de desenes de locals organitzats -inicialment- a través dels districtes de Ciutat Vella, Benimaclet, Extramurs, l’Eixample, Jesús, Patraix, Campanar, Poblats Marítims, Pla del Real o La Saïdia. I de manera progressiva a través de qualsevol enclavament, tant pel seu continent com contingut.

Mapa del Disseny, la plataforma col·lectiva amb els punts calents del disseny a València

Plantejat com una guia de referència per a població local i visitants, amb triple versió en castellà, valencià i anglés, el Mapa del Disseny estarà estructurat sobre la base de tres eixos: un vessant digital -amb un website de consulta diària-, un mapa físic en les oficines de turisme de la ciutat de València i fora d’Espanya i un magazine imprés distribuït trimestralment en diferents espais de la ciutat.

El propi mapa serà una cartografia de consulta que anirà eixamplant-se mitjançant la participació col·lectiva, a través d’una xarxa de suggeriments i consultes que sota criteris qualitatius de València Capital Mundial del Disseny 2022 recompensarà l’esforç per a alinear-se amb el disseny fet des de València. Una eina perquè cada ciutadà puga crear-se les seues pròpies rutes del disseny i comprendre de manera integral l’impacte positiu que té sobre l’urbs. Una eina que pot créixer amb el temps fins a convertir-se en rutes reals que visitar per la ciutat de València, posant l’accent en l’ús del disseny com a eina discursiva.